Inloggen & registeren

U kunt een bestelling plaatsen zonder een registratie. U dient tijdens het bestelproces aan te geven dat u als gast wilt bestellen.

Indien u, uw school of organisatie nog geen (webshop)klant is bij Djeenius kunt u zich eerst registreren. Op deze manier wordt uw informatie opgeslagen en kunt u op een later moment verder in uw proces of kunt u bij een nieuwe bestelling sneller door het bestelproces. 

Log in op de webshop en ga naar uw account. Via het poppetje bovenaan in het menu kunt u inloggen in uw account. U kunt dan kiezen voor ‘accountgegevens’. Hier kunt u uw oude wachtwoord invullen en een nieuw wachtwoord kiezen. Dit moet u nogmaals bevestigen, waarna u de wijziging kunt opslaan met de daarvoor bestemde knop.

Ga naar het poppetje dat uw account aangeeft. Vul het e-mailadres in en klik onder de invulvelden op de link ‘wachtwoord vergeten’. Nu ontvangt u per e-mail een link waarin u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen

Mijn bestelling

Een bestelling plaatsten is heel eenvoudig, u plaatst het gewenste artikel in de winkelmand, vervolgens gaat u naar de afrekenpagina. Hier vult u al uw gegevens in. Kies de door u gewenste betaalmethode en reken uw bestelling af. Zodra uw bestelling is afgerond krijgt u  een e-mail met de orderbevestiging. Let er goed op dat u het e-mailadres goed invult. Dit is noodzakelijk voor de ontvangst van de communicatie die hoort bij het bestelproces. Lukt het bestellen niet? Neem contact op met onze klantenservice via e-mail of telefonisch.

Heeft u geen orderbevestiging gehad per e-mail? Kijk eerst in de spam map, zit die daar ook niet in? Neem dan contact op met de klantenservice.

Heeft u besteld en u bent wat vergeten? Wilt annuleren of een opmerking toevoegen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice en houd uw ordernummer bij de hand. Voordat de bestelling verzonden is kan alles nog heel eenvoudig gewijzigd worden.

Wij zullen uw offerteaanvraag doornemen en nemen zo snel mogelijk (telefonisch) contact met u op om uw offerteaanvraag te bespreken.

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de details. U kunt de informatie ook terugvinden als u inlogt in uw account en klikt op ‘bestellingen’. 

Als u een item heeft besteld dat een download is, dan kunt u dit terugvinden bij uw account. U logt in via het poppetje bovenaan in het menu. Daarna klikt u op ‘downloads’. Hier vindt u het item dat u kunt downloaden.

Retouneren & Garantie

Hebt u een klacht over een artikel? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt ook een e-mail naar onze klantenservice sturen met daarin de omschrijving van uw klacht en eventueel een foto om deze te ondersteunen.

U kunt binnen 14 dagen uw artikel retourneren. U kunt dit aanmelden door te mailen naar onze klantenservice. U ontvangt dan een bericht met daarin de verzendgegevens. De retourkosten worden niet door Djeenius vergoed.

Downloadbare producten zijn niet retourneerbaar. Reclamatie is niet mogelijk.

Verzending & bezorging

Wij streven ernaar om bestellingen binnen 2 werkdagen verzenden. De bestellingen worden bezorgd door DHL.

Indien u een bestelling onder de € 50,- plaatst, wordt er € 5,95 aan verzendkosten gerekend.

Wij bezorgen voorlopig alleen in Nederland. Mocht u toch een bestelling willen plaatsen vanuit België, neem dan contact op met onze klantenservice.

Betalen

iDeal is de meest gebruikte online betaalmogelijkheid in Nederland. De betaling verloopt via uw eigen bank. Selecteer de juiste bank. U kunt daarna inloggen in uw eigen bankrekening in de omgeving van uw eigen bank en is daarmee zeer veilig. De betaling staat voor u klaar. Zodra u de betaling heeft geaccordeerd wordt u weer doorgestuurd naar onze website.

Bancontact is voor Belgische klanten. U kunt op deze manier via uw eigen bank uw bestelling betalen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw gegevens en betaling veilig verlopen.

Heeft u geen toegang tot Bancontact of iDeal en wilt u op een andere manier betalen? Neem dan contact met ons op via de klantenservice. Dan kijken we gezamenlijk welke oplossing voor u het beste werkt.

Helaas is het bij Djeenius niet mogelijk om achteraf te betalen.

Mijn account

Door op het icoon van het poppetje, bovenaan in het menu te klikken, komt u direct bij uw account terecht.

Als u inlogt in uw account, kunt u klikken op ‘accountgegevens’. Hier kunt u de informatie die u aan uw account heeft gekoppeld wijzigen.

Als u inlogt in uw account, kunt u klikken op ‘adressen’. Hier kunt u het factuuradres en uw verzendadres aanpassen.

U kunt op verschillende plekken uitloggen. Dit kan via het menu dat verschijnt als u naar het poppetje van uw account gaat. U kunt ook uitloggen door op uw account te klikken. In het dashboard verschijnt dan ook de mogelijkheid om uit te loggen in het menu.